Com podem conéixer quins programes té instal·lats un PC Windows de forma remota?

Avui us presentem la consola de Windows WMIC, aquesta consola ens permet tenir accés a l’administració dels equips (tant de forma local com de forma remota) sense la necessitat d’instal·lar cap altra programa en el nostre equip. Amb aquesta eina podem executar diferents tipus de tasques que ens permetran obtenir tot tipus d’informació dels equips, com per exemple, veure quins processos s’estan executant, quins programes tenim instal·lats, entre moltes altres opcions.

En el nostre cas, us ensenyarem una comanda que ens permetrà llistar tots els programes que tingui instal·lats un PC de forma totalment remota. En descobrirem el nom, la versió i el fabricant de cadascun dels programes que hi hagi instal·lats.

El primer que haurem de fer és executar la comanda de Windows CMD. Un cop oberta la consolda de comandes, ens haurem de situar en la següent ruta: Windows>System32 i executar la següent comanda: “wmic /node:IP /user:usuari product get name,version,vendor”

  • On posa IP: substituirem la paraula “IP” per la IP del PC d’on voldrem llistar els programes que tingui instal·lats (en el nostre exemple: 10.10.10.10).
  • On posa usuari: substituirem la paraula “usuari” per el nom del usuari que tingui privilegis sobre la màquina que ens volguem connectar (en el nostre exemple admin).

wmicuser

Si no necessitem tenir un usuari amb privilegis o bé, volem llençar la comanda sobre la nostra màquina, haurem de treure el paràmetre “/user:usuari” de la comanda descrita anteriorment:

wmic

Espero que us sigui d’utilitat! :)

Don't be shellfish...Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>